Ruilen en retourneren

Ruilen en retourneren bij Kixx Online

Ruilen of retourneren is geen enkel probleem! Ben je niet 100% tevreden, dan kun je binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling een (of meerdere) artikel(en) zonder problemen aanmelden als retour en vervolgens binnen 14 dagen terugsturen. De kosten voor het terugsturen zijn voor jouw rekening (zie ook verderop deze pagina).

Stap 1: Aanmelden van de retourzending

Indien je een account hebt kun je online naar jouw retourpagina via 'Mijn account -> Bestelling bekijken -> Retour aanmelden'. Bovendien kun je via deze link altijd jouw persoonlijke retourpagina opzoeken, waar je kunt aangeven welke artikelen je terug wilt sturen. Nadat je de selectie hebt bevestigd, krijg je een retournummer welke je kunt noteren op de ruil-/retourbon. Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waarin je tevens een code vindt waarmee je een ruilbestelling kosteloos kunt laten versturen.

Kom je er niet uit, dan kun je even contact opnemen met onze klantenservice.

Stap 2: Terugsturen

Houd bij het terugsturen rekening met het volgende:

✓ Zorg dat je je retourzending binnen 14 dagen aanmeldt en vervolgens binnen 14 dagen terugstuurt;
✓ De artikelen moeten in de originele staat teruggestuurd worden, dus inclusief aangehecht artikelkaartje. Zorg er ook voor dat het geheel goed verpakt is zodat het niet kan beschadigen tijdens het transport. Bij beschadiging kunnen wij kosten in rekening brengen.
✓ De kosten voor het terugsturen zijn voor je eigen rekening. Wanneer je een artikel wilt omruilen voor iets anders, kun je de code in de retourbevestigingse-mail gebruiken voor gratis verzending van je nieuwe (ruil)bestelling.

UPS
Je kunt er ook voor kiezen om het pakket traceerbaar te versturen via een UPS-punt (voorheen Kiala) bij jou in de buurt. Kijk op www.kixx-online.nl/ups/ voor alle informatie.

Retourneren kan tevens via het Modelformulier voor herroeping.

Kosten en terugstortingen

PostNL rekent € 6,95 incl. BTW voor pakketpost en € 3,95 incl. BTW voor een brievenbuspakje (lees de voorwaarden op de site van PostNL), via UPS is jouw bijdrage vanuit Nederland € 3,00 euro.

Tip!
Wanneer het artikel dat je terug wilt sturen in een envelop of platte verpakking past, kun je dit met briefpost terugsturen. Dit scheelt qua kosten, maar houd er rekening mee dat het dan niet traceerbaar is, in tegenstelling tot pakketpost.

Retouradres:
Kixx Online
Postbus 4600
1700 AX Heerhugowaard

Terug te storten bedragen worden zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 14 dagen na het aanmelden van je retourzending (of herroepen van je bestelling) naar je teruggestort of op de factuur verrekend bij achteraf betalen (wij mogen wachten met terugbetalen totdat de artikelen retour zijn ontvangen). Retourneer je de hele bestelling, dan storten wij de aankoopwaarde inclusief de bezorgkosten terug. Terugstortingen worden altijd uitgevoerd op dezelfde wijze als waarmee de order door jou is betaald.